9. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na couscous s hovězím masem a švestkami. Jedinečná kombinace chuťových vjemů vám zaručeně zvedne náladu! Připraveno během chvilky a určitě si ho oblíbí celá rodina. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g hovězího masa
- 200g couscousu
- 10 sušených švestek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené sušené švestky a necháme chvilku restovat, aby se švestky zahřály.
- Přisypeme kari koření a dochutíme solí a pepřem.
- Pokračujeme přípravou couscousu dle návodu na obalu.
- Smažené maso se švestkami podáváme na vrchu couscousu. Dobrou chuť!




