29. 10. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Cuketové těstoviny s bazalkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte lahodný recept na cuketové těstoviny s bazalkovým pestem, ideální jídlo pro lehkou a zdravou večeři. Tento jednoduchý a rychlý recept kombinuje čerstvou cuketu s domácím bazalkovým pestem, který dodává jídlu bohatou chuť a aroma. Připravte si chutnou a zdravou alternativu klasických těstovin, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Přečtěte si náš krok za krokem recept a užijte si vynikající večeři plnou čerstvých ingrediencí!

Suroviny

  • 2 střední cukety
  • 150 g těstovin (např. penne nebo spaghetti)
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g piniových oříšků
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Volitelně: červené chilli vločky

Postup

  1. Začněte přípravou bazalkového pesta. Do mixéru vložte čerstvou bazalku, nastrouhaný parmazán, piniové oříšky a oloupané stroužky česneku. Mixujte a postupně přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  2. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Nezapomeňte vodu osolit. Jakmile jsou těstoviny uvařené, scedíte je, ale ponechte trochu vody z vaření.
  3. Cukety umyjte a použijte spirálový kráječ nebo loupák na zeleninu, abyste z cuket vytvořili nudle.
  4. Na pánvi na střední až vysokém ohni rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte cuketové nudle. Restujte několik minut, dokud nejsou cuketové nudle měkké, ale stále křupavé.
  5. Přidejte uvařené těstoviny k cuketám na pánvi a vmíchejte pesto. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se pesto lépe spojilo s těstovinami a cuketami.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo chilli vločkami pro trochu pikantnosti.
  7. Podávejte ihned, posypané dalším parmazánem a nasekanou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *