Chcete vyzkoušet něco nového a originálního? Vyzkoušejte náš jedinečný recept na dezert z českého piva a medu. Tento jedinečný dezert kombinuje tradiční české ingredience do nevšedního pochutnání, které si zamilujete. Ideální jako rychlý víkendový dezert nebo originální pohoštění pro návštěvy. Jednoduché, rychlé a výjimečné! Naučte se, jak připravit tento lahodný dezert krok za krokem, a dopřejte si chuť české tradice v moderním pojetí.

Suroviny

  • 500 ml českého světlého piva
  • 100 g medu (preferovaně květový)
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. V kastrůlku přiveďte k varu pivo spolu s medem a semínky z vanilkového lusku.
  2. Ve středně velké misce rozmíchejte žloutky a cukr do hladka. Přidejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
  3. Teplou pivní směs pozvolna přilévejte k žloutkové směsi, stále míchající, aby se vejce nesrazila.
  4. Směs vraťte zpět do kastrůlku a na mírném ohni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Nechte ji mírně zavřít, ale nepřiveďte k plnému varu.
  5. Sundejte směs z ohně a nechejte ji mírně vychladnout.
  6. Mezitím vyšlehejte smetanu do tuhých špiček.
  7. Jemně vmíchejte vyšlehanou smetanu do zchladlé pivní směsi.
  8. Rozdělte do pohárů a nechte v chladničce dobře vychladit, nejlépe přes noc.
  9. Před podáváním můžete ozdobit smetanou, čerstvým ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *