16. 12. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste osvěžující chuť autentického italského tiramisu připraveného v pohodlí vaší domácnosti! Náš snadno sledovatelný recept na domácí italské tiramisu s kávou používá kvalitní suroviny pro dokonalou a neodolatelnou chutnou vrstvu. Dozvíte se, jak správně kombinovat bohatý mascarpone sýr, silnou espresso kávu a jemné piškoty pro vytvoření dokonalé dezertní pochoutky. Idealní pro speciální příležitosti nebo jako luxusní závěr rodinného jídla. Navíc vám nabídneme tipy na variace, aby bylo vaše tiramisu ještě dokonalejší. Buon appetito!
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 4 velké vejce
- 100 g cukr moučka
- 300 ml silného espressa, vychladlého
- 200 g piškotů
- Kakao na posypání
- Amaretto nebo jiný likér (nepovinné)
Postup
- Rozdělte vejce na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké světlé pěny.
- Do žloutkové směsi vmíchejte mascarpone, dokud nebude směs hladká.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarponové směsi.
- Do vychladlého espressa přimíchejte lžíci amaretto, pokud používáte.
- Piškoty namočte v kávě z obou stran a vyklopte na dno formy.
- Na piškoty nanesete polovinu krému mascarpone. Poté přidejte další vrstvu namočených piškotů a zakončete zbylým krémem.
- Tiramisu nechte v chladničce alespoň 4 hodiny nebo přes noc, aby se chutě spojily.
- Před podáváním posypte povrch kakaem pomocí síta.




