18. 11. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo italské kuchyně s naším receptem na domácí lasagne s hovězím masem. Tento tradiční pokrm vám přinese lahodné vrstvy jemného hovězího ragú, krémového bešamelu a sýra parmazán, vše pečené do zlatova. Náš detailní postup a tipy vám zaručí, že vaše lasagne bude vždy dokonale šťavnaté a chutné. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo víkendové posezení s přáteli. Užijte si autentický italský zážitek přímo u vás doma s naším jednoduchým a ověřeným receptem na domácí lasagne!
Suroviny
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 balení lasagnových plátů (předvařených nebo pro sušené použití)
- 2 plechovky rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- 500 ml béšamelové omáčky
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Sušené bylinky jako oregano nebo bazalka
Postup
- Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě krátce restujte.
- Přidat do pánve mleté maso a za stálého míchání restujte, dokud není maso kompletně propečené.
- Přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a bylinky. Promeňte a vařte na mírném ohni 15 minut, dokud směs nezhoustne.
- V zapékací míse střídavě vrstvěte připravenou masovou směs, lasagnové pláty a nadrobno nakrájenou mozzarellu. Proces opakujte, dokud nepoužijete všechny suroviny. Poslední vrstva by měla být masová směs.
- Na vrch rozetřete béšamelovou omáčku a posypte strouhaným parmazánem.
- Předehřejte troubu na 180°C a zapékejte lasagne přibližně 30 minut, než budou zlatavé a bublající.
- Po upečení nechte lasagne odpočinout přibližně 10 minut před servírováním. To umožní, aby se vrstvy pevněji spojily a bylo možné lasagne lépe krájet.




