18. 11. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí lasagne s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo italské kuchyně s naším receptem na domácí lasagne s hovězím masem. Tento tradiční pokrm vám přinese lahodné vrstvy jemného hovězího ragú, krémového bešamelu a sýra parmazán, vše pečené do zlatova. Náš detailní postup a tipy vám zaručí, že vaše lasagne bude vždy dokonale šťavnaté a chutné. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo víkendové posezení s přáteli. Užijte si autentický italský zážitek přímo u vás doma s naším jednoduchým a ověřeným receptem na domácí lasagne!

Suroviny

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 balení lasagnových plátů (předvařených nebo pro sušené použití)
  • 2 plechovky rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • 500 ml béšamelové omáčky
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Sušené bylinky jako oregano nebo bazalka

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě krátce restujte.
  2. Přidat do pánve mleté maso a za stálého míchání restujte, dokud není maso kompletně propečené.
  3. Přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a bylinky. Promeňte a vařte na mírném ohni 15 minut, dokud směs nezhoustne.
  4. V zapékací míse střídavě vrstvěte připravenou masovou směs, lasagnové pláty a nadrobno nakrájenou mozzarellu. Proces opakujte, dokud nepoužijete všechny suroviny. Poslední vrstva by měla být masová směs.
  5. Na vrch rozetřete béšamelovou omáčku a posypte strouhaným parmazánem.
  6. Předehřejte troubu na 180°C a zapékejte lasagne přibližně 30 minut, než budou zlatavé a bublající.
  7. Po upečení nechte lasagne odpočinout přibližně 10 minut před servírováním. To umožní, aby se vrstvy pevněji spojily a bylo možné lasagne lépe krájet.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *