11. 9. 2025
Autor: Jakub Hrdina

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo chutného a zdravého jídla s naším receptem na domácí vegetariánské lasagne se zeleninou! Ideální volba pro každého, kdo hledá lahodné bezmasé jídlo. Naše lasagne jsou plné čerstvé zeleniny, bohaté na vitamíny a připravené s láskou. Přesné kroky, tipy na varianty a nutriční hodnoty najdete v našem podrobném návodu. Vyzkoušejte tento perfektní recept na rodinnou večeři nebo pohostinné setkání – zaručujeme, že si pochutnáte každým soustem!
Suroviny
- 9 ks lasagne těstovin (předvařených nebo vhodných k zapékání bez vaření)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 malý cuketa
- 200 g šampiňonů
- 400 g konzervovaných rajčat (nebo čerstvá rajčata)
- 200 g špenátu
- 250 g ricotty nebo tvarohu
- 200 g mozzarelly
- 50 g parmezánu
- Oliva olej
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného oregána nebo bazalky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Na pánvi na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, do zlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené papriky, cuketu a nakrájené šampiňony. Restujte do změknutí zeleniny.
- Přimíchejte konzervovaná rajčata, oregáno, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud směs trochu nezhoustne.
- Do zapékací mísy vytvořte vrstvy z nasledujících surovin: trochu zeleninové směsi, lasagne těstoviny, několik listů špenátu, ricotta nebo tvaroh, a kousky mozzarelly. Opakujte vrstvení, dokud nevyčerpáte všechny suroviny, zakončete vrstvou zeleninové směsi a posypte parmezánem.
- Zapékejte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou těstoviny měkké a vrch je zlatavě zapečený.
- Nechejte lasagne před podáváním asi 10 minut odpočinout, aby se snáze krájely.




