5. 9. 2025
Autor: Michal Němeček
Dušené hovězí s japonským omáčením
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo asijské kuchyně s naším receptem na dušené hovězí s japonským omáčením! Toto lahodné a jednoduché jídlo kombinuje jemné hovězí maso s bohatou a aromatickou omáčkou, která osloví každého milovníka dobrého jídla. Recept je ideální pro speciální příležitosti nebo jako komfortní jídlo pro chladné dny. Navštivte naši stránku pro podrobný návod k přípravě, seznam ingrediencí a tipy, jak dosáhnout dokonalé chuti a textury. Vychutnejte si exotické chutě přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. plec nebo krk)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce mirinu
  • 2 lžíce sake
  • 1 lžička cukru
  • 250 ml hovězího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Sezamová semínka na posypání
  • Několik listů čerstvého koriandru pro ozdobu

Postup

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran krátce opečte, dokud nezíská zlatavou barvu.
  3. Přidejte nasekanou cibuli a česnek, smažte, dokud nezměknou.
  4. Přilijte sójovou omáčku, mirin, sake a posypte cukrem. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a nechte pomalu dusit pod pokličkou asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nebude měkké a omáčka se nezredukuje.
  6. Hotové jídlo posypte sezamovými semínky a čerstvými listy koriandru.
  7. Podávejte s rýží nebo čerstvým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *