22. 11. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Dušené hovězí s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradiční kuchyně s tímto lahodným receptem na dušené hovězí s rajčaty a bazalkou! Kombinace jemného hovězího masa, šťavnatých rajčat a čerstvé bazalky vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept je nejen chutný, ale i snadno připravitelný, což ho činí ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Navíc, hovězí maso dodává tělu potřebné bílkoviny, zatímco rajčata zase vitaminy. Nečekejte a vyzkoušejte tento skvělý recept na dušené hovězí s rajčaty a bazalkou, který osloví každého milovníka dobrého jídla!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. plec nebo zadní)
  • 300 g rajčat, nakrájených na kousky nebo plechovka krájených rajčat
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmažte.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso a opečte ho ze všech stran dohněda.
  3. Přidáte nakrájená rajčata, promíchejte a přivedete k varu. Snížte teplotu a nechte dusit pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké.
  4. Chvíli před dokončením vaření přidejte nasekanou bazalku, sůl a pepř. Dobře promíchejte a ještě chvíli povařte.
  5. Podávejte s vařenou rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *