24. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodnou dýňovou polévkou s červeným vínem, která je skvělou kombinací sladké chuti dýně a bohatého aroma vína. Tento recept je ideální volbou pro chladné podzimní nebo zimní dny, kdy toužíte po hřejivém jídle plném lahodných chutí. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou polévku ve svém vlastním kuchyňském ráji.
Suroviny
- 1 malá dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml červeného vína
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Dýni oloupejte, vydlabte semena a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem, přidejte nakrájenou dýni a míchejte asi 5 minut.
- Přidejte zeleninový vývar a červené víno, nechte vařit asi 20 minut nebo dokud není dýně měkká.
- Nakonec přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladka a podávejte s kousky opečeného chleba.




