24. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Dýňová polévka s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodnou dýňovou polévkou s červeným vínem, která je skvělou kombinací sladké chuti dýně a bohatého aroma vína. Tento recept je ideální volbou pro chladné podzimní nebo zimní dny, kdy toužíte po hřejivém jídle plném lahodných chutí. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou polévku ve svém vlastním kuchyňském ráji.

Suroviny

  • 1 malá dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Dýni oloupejte, vydlabte semena a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem, přidejte nakrájenou dýni a míchejte asi 5 minut.
  3. Přidejte zeleninový vývar a červené víno, nechte vařit asi 20 minut nebo dokud není dýně měkká.
  4. Nakonec přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  5. Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladka a podávejte s kousky opečeného chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *