8. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Naše receptura na dýňový kari s mlékem a hrachem je dokonalým zpestřením vaší kuchyně. Vychutnejte si exotickou kombinaci dýně, aromatického kari koření a lahodného hrachu ve spojení s krémovou konzistencí mléka. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů plných chutí! Připravte si svůj vlastní dýňový kari ještě dnes.
Suroviny
- 600g dýně (např. hokkaido)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 200g mraženého hrachu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Dýni očistěte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou dýni a kari koření a restujte přibližně 5 minut.
- Poté zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit, dokud není dýně měkká (cca 15-20 minut).
- Přidejte mražený hrách a nechte vařit dalších 5 minut.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.




