11. 9. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Egyptská falafelová placka
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutnou egyptskou falafelovou placku s tímto jednoduchým receptem! Tyto placky jsou zdravé, plné chutí a dokonale křupavé. Ideální jako letní občerstvení nebo jako součást vegetariánského menu. Naše placky jsou vyrobeny z čerstvých ingrediencí, jako jsou cizrna, bylinky a koření, které dodávají autentickou egyptskou chuť. Sledujte naši krok za krokem průvodci a užijte si domácí falafel placky, které oslní vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte náš recept dnes a přineste kousek Egypta do vaší kuchyně!

Suroviny

  • 2 šálky suché boby (doby)
  • 1/2 šálky drcené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvé petrželky
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Olej na smažení

Postup

  • Boby namočte přes noc ve vodě, ideálně 12-24 hodin. Pak je důkladně opláchněte a nechte okapat.
  • Cibuli, česnek, petrželku a koriandr jemně nasekejte a přidejte do kuchyňského robota spolu s okapanými boby.
  • Přímíchejte kmín, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl. Rozmixujte do hladké, ale lehce hrudkovité hmoty.
  • Přidejte prášek do pečiva a nechte směs odstát pár minut, aby prášek do pečiva začal působit.
  • Z připravené hmoty tvarujte malé placky a v horkém oleji je smažte z obou stran dozlatova. Použijte dostatek oleje, aby placky byly ponořené nejméně do poloviny.
  • Hotové falafelové placky vyndejte a nechte okapat na papírových utěrkách.
  • Podávejte teplé s libovolnou přílohou nebo jako součást sendvičů na pita chlebech s tahini omáčkou, zeleninou a dalšími oblíbenými ingrediencemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *