9. 12. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Egyptská ful medames s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte autentický egyptský recept na ful medames, oblíbený pokrm z vařených bobů. Připravte si tuto výživnou a chutnou snídani podle tradičního receptu. Naučíme vás, jak bobovou směs ochutit cibulí, česnekem a bylinkami a podávat s čerstvým chlebem. Ideální jídlo pro každého, kdo hledá zdravé a sytící vegetariánské jídlo. Klikněte pro recept a inspirujte se egyptskou kuchyní!

Suroviny

  • 400 g konzervovaných bobů (ful medames)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Šťáva z 1 velkého citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 1 rajče, nakrájené na malé kousky
  • Pár větviček čerstvého koriandru, nasekaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • 1 malá ředkvička, nakrájená na tenké plátky pro garnýž (volitelné)

Postup

  1. Bobové konzervy otevřete, sceďte přebytečnou vodu, ale trochu vody nechte.
  2. Přidejte do hrnce boby, rozmačkané česnek, kumín a trochu vody z konzervy.
  3. Ohřívejte na mírném ohni a důkladně promíchejte.
  4. Po 5 minutách vaření přidejte k bobům citronovou šťávu, olivový olej, nakrájenou cibuli, rajče a koriandr.
  5. Čekejte, dokud směs neprohřeje, ale nevařte příliš dlouho, aby zelenina zůstala šťavnatá.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a černým pepřem.
  7. Servejte teplé s nakrájeným chlebem na straně.
  8. Garnýrujte ředkvičkami pro lepší vzhled a chutě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *