27. 8. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Egyptské fazolové placky Ful Medames
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo egyptské kuchyně s naším receptem na tradiční fazolové placky Ful Medames. Tyto placky jsou vyrobeny z vařených bobových fazolí a jsou ochuceny aromatickou směsí česneku, kmínu a citronové šťávy, což jim dodává nezapomenutelnou chuť. Ful Medames se tradičně podává s čerstvým pita chlebem a nabízí skvělou možnost pro vegetariánský oběd nebo večeři. V našem návodu krok za krokem se dozvíte, jak tuto oblíbenou pochoutku snadno připravit doma. Vyzkoušejte tento zdravý a výživný recept a přeneste trochu Egypta na svůj stůl!

Suroviny

  • 2 plechovky fazolí fava
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Na ozdobu: nakrájená červená cibule, čerstvý petržel nebo koriandr, nasekané zelené chilli

Postup

  • Fazolí fava nejdříve scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
  • Fazole spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, olivovým olejem, mletým kmínem, solí a pepřem vložíme do velké mísy.
  • Použijeme mixér nebo šťouchadlo na brambory a rozmačkáme ingredience na hladkou nebo hrubější pastu, podle preferované konzistence.
  • Přidáme citronovou šťávu a dobře promícháme.
  • Ochucenou fazolovou směs rozdělíme na menší kousky a formujeme placky.
  • Placky pečeme na rozpálené pánvi, používáme trochu oleje, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé a křupavé.
  • Hotové placky servírujeme s nakrájenou červenou cibulí, nasekaným petrželem/koriandrem a chilli.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *