17. 12. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Egyptský česnekový kuřecí tajine
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodný egyptský česnekový kuřecí tajine, který obohatí váš jídelníček o exotické chutě. Tento tradiční recept vás zavede přímo do srdce Egypta pomocí aromatického kuřete, česneku a speciálních koření. Ideální volba pro milovníky pikantních a výrazných chutí. Recept je jednoduchý na přípravu, v našem podrobném návodu najdete krok za krokem, jak na to, včetně tipů na servírování a doporučených příloh. Vyzkoušejte tento autentický pokrm a přeneste se na chvíli do teplých egyptských krajin!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 10 stroužků česneku, rozdrcené
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 bílá cibule, nakrájená na kousky
  • 2 stonky petržele, na drobno nakrájené

Postup

  1. V míse smíchejte rozdrcený česnek, kmín, koriandr, kurkumu, šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř. Přidejte kuřecí stehna a důkladně je v marinádě obalte. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  2. Předehřejte tajine nebo hlubokou pánvi na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne.
  3. Přidejte marinovaná kuřecí stehna a smažte z každé strany asi 5 minut, nebo dokud nezačnou získávat zlatavou barvu.
  4. Přilijte kuřecí vývar a přidejte petržel. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přikryjte tajine nebo pánvi pokličkou a dusíte asi 30 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
  5. Podávejte s rýží nebo chlebem dle vaší volby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *