Objevte tradiční chutě Egypta s receptem na Egyptský chléb s fazolemi Ful. Tento jednoduchý, ale bohatě dochucený pokrm spojuje krásně křupavý chléb s bohatou směsí fazolí Ful, které jsou oblíbené pro svou nasycenou chuť a výživnost. Skvělý recept pro vegetariány i milovníky exotické kuchyně. Učte se, jak si připravit tento oblíbený egyptský pokrm krok za krokem a přineste kousek Egypta do své kuchyně!
Suroviny
- 250 g sušených bobových fazolí
- 1 malá cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olivový olej
- 1 citron, šťáva
- 4-5 plátků egypťanského chleba (pita chleby jako náhrada)
- Čerstvé bylinky jako petržel, koriandr nebo pažitka pro ozdobu
Postup
- Fazole přes noc namočte do velké misky s vodou.
- Druhý den fazole slijte a dejte do hrnce s čistou vodou. Vařte, dokud nezměknou, asi 60-90 minut.
- Odklopte, osolte a pokračujte v vaření, dokud fazole nejsou úplně měkké.
- V jiné pánvi na olivovém oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
- Přidejte kmín a směs fazolí včetně vývaru. Vařte dohromady několik minut.
- Ochutnejte a přidáte sůl a pepř podle potřeby.
- Do směsi vmíchejte čerstvou citronovou šťávu a případně trochu víc olivového oleje.
- Rozdělte chléb do mis a fazole navrch.
- Posypte fazole čerstvými bylinkami a podávejte ihned.




