Objevte tradiční chutě Egypta s receptem na Egyptský chléb s fazolemi Ful. Tento jednoduchý, ale bohatě dochucený pokrm spojuje krásně křupavý chléb s bohatou směsí fazolí Ful, které jsou oblíbené pro svou nasycenou chuť a výživnost. Skvělý recept pro vegetariány i milovníky exotické kuchyně. Učte se, jak si připravit tento oblíbený egyptský pokrm krok za krokem a přineste kousek Egypta do své kuchyně!

Suroviny

  • 250 g sušených bobových fazolí
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • 1 citron, šťáva
  • 4-5 plátků egypťanského chleba (pita chleby jako náhrada)
  • Čerstvé bylinky jako petržel, koriandr nebo pažitka pro ozdobu

Postup

  1. Fazole přes noc namočte do velké misky s vodou.
  2. Druhý den fazole slijte a dejte do hrnce s čistou vodou. Vařte, dokud nezměknou, asi 60-90 minut.
  3. Odklopte, osolte a pokračujte v vaření, dokud fazole nejsou úplně měkké.
  4. V jiné pánvi na olivovém oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
  5. Přidejte kmín a směs fazolí včetně vývaru. Vařte dohromady několik minut.
  6. Ochutnejte a přidáte sůl a pepř podle potřeby.
  7. Do směsi vmíchejte čerstvou citronovou šťávu a případně trochu víc olivového oleje.
  8. Rozdělte chléb do mis a fazole navrch.
  9. Posypte fazole čerstvými bylinkami a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *