Objevte autentický recept na egyptský falafel z bobových fazol! Zdravé, chutné a veganské kuličky plné bylinek a koření, které si zamilujete. Ideální jako předkrm, snack nebo k obědu. Navíc doplněný jednoduchým návodem a tipy pro perfektní výsledek. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto oblíbeného pokrmu, který je nejen výživný, ale i skvěle chutná. Připravte si domácí egyptský falafel z bobových fazol a přesvědčte se, že zdravé jídlo může být i neodolatelně dobré!

Suroviny

  • 1 šálek sušených bobových fazolí
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 svazek čerstvého koriandru, jemně nasekaného
  • 1 svazek plocholisté petrželky, jemně nasekané
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička kmínu
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • 1/2 lžičky sody bikarbony
  • olej pro smažení

Postup

  • Začněte namáčením bobových fazolí přes noc ve studené vodě.
  • Druhý den fazole slijte a opláchněte.
  • V mixéru rozmixujte fazole spolu s cibulí, česnekem a bylinkami. Vytvořte hladkou směs.
  • Přidejte koriandrová semínka, kmín, sůl a pepř, a vše důkladně promíchejte.
  • Než začnete formovat kuličky, vmíchejte do směsi sodu bikarbonu a nechejte stát cca 10 minut.
  • Zahřejte olej na středně vysoké teplotě v hluboké pánvi.
  • Vytvořte z hmoty malé kuličky nebo placičky a opatrně je vkládejte do horkého oleje.
  • Smažte z obou stran do zlatova, cca 3-5 minut na každé straně.
  • Hotový falafel vyjměte a nechte odkapat na papírových ubrouscích.
  • Podávejte horké samotné nebo s oblíbenou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *