Objevte autentický recept na egyptský falafel z bobových fazol! Zdravé, chutné a veganské kuličky plné bylinek a koření, které si zamilujete. Ideální jako předkrm, snack nebo k obědu. Navíc doplněný jednoduchým návodem a tipy pro perfektní výsledek. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto oblíbeného pokrmu, který je nejen výživný, ale i skvěle chutná. Připravte si domácí egyptský falafel z bobových fazol a přesvědčte se, že zdravé jídlo může být i neodolatelně dobré!
Suroviny
- 1 šálek sušených bobových fazolí
- 1 malá cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 svazek čerstvého koriandru, jemně nasekaného
- 1 svazek plocholisté petrželky, jemně nasekané
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kmínu
- Špetka soli
- Špetka pepře
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- olej pro smažení
Postup
- Začněte namáčením bobových fazolí přes noc ve studené vodě.
- Druhý den fazole slijte a opláchněte.
- V mixéru rozmixujte fazole spolu s cibulí, česnekem a bylinkami. Vytvořte hladkou směs.
- Přidejte koriandrová semínka, kmín, sůl a pepř, a vše důkladně promíchejte.
- Než začnete formovat kuličky, vmíchejte do směsi sodu bikarbonu a nechejte stát cca 10 minut.
- Zahřejte olej na středně vysoké teplotě v hluboké pánvi.
- Vytvořte z hmoty malé kuličky nebo placičky a opatrně je vkládejte do horkého oleje.
- Smažte z obou stran do zlatova, cca 3-5 minut na každé straně.
- Hotový falafel vyjměte a nechte odkapat na papírových ubrouscích.
- Podávejte horké samotné nebo s oblíbenou omáčkou.




