17. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné argentinské empanady s masovou náplní. Tento tradiční pokrm z Latinské Ameriky vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Podívejte se na náš recept a užijte si tradiční argentinskou lahůdku doma!
Suroviny:
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 česneková stroužek
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce oleje
- kmín, pepř, sůl
- hotové kynuté těsto na koláče
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud není maso propečené.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata. Dochutíme kmínem, solí a pepřem.
- Směs necháme vychladnout.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme je na placky.
- Na každou placku dáme lžíci masa a uzavřeme do tvaru empanady.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nejsou empanadas zlatavé.
- Hotové empanadas podáváme teplé.




