29. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de carne a la criolla.
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově dokonalé empanadas de carne a la criolla jsou oblíbeným tradičním pokrmem v Argentině. Těsto je plněné pikantní nádivkou z mletého masa s cibulí, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodné jídlo plné chuti a aromatických vůní.

Suroviny

  • 500 g hovädzie mäso, nakrájané na malé kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžička kari
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na opraženie
  • Hotové cesto na empanady

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezhnedne.
  2. Pridáme hovädzie mäso a opražíme ho dozlatista.
  3. Pridáme nakrájanú papriku, mletú papriku, kari, soľ a korenie. Dobre premiešame a necháme spolu dusiť asi 15 minút.
  4. Po vychladnutí pripravíme cesto na empanady a na každé cesto nalejeme lyžicu prípravy s mäsom.
  5. Empanady zatvárame a okraje dobre zlisujeme. Na plechu ich pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nezhnednú.
  6. Podávame teplé so šalátom alebo pikantnou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *