29. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Chuťově dokonalé empanadas de carne a la criolla jsou oblíbeným tradičním pokrmem v Argentině. Těsto je plněné pikantní nádivkou z mletého masa s cibulí, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodné jídlo plné chuti a aromatických vůní.
Suroviny
- 500 g hovädzie mäso, nakrájané na malé kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžička kari
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na opraženie
- Hotové cesto na empanady
Postup
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezhnedne.
- Pridáme hovädzie mäso a opražíme ho dozlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku, mletú papriku, kari, soľ a korenie. Dobre premiešame a necháme spolu dusiť asi 15 minút.
- Po vychladnutí pripravíme cesto na empanady a na každé cesto nalejeme lyžicu prípravy s mäsom.
- Empanady zatvárame a okraje dobre zlisujeme. Na plechu ich pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nezhnednú.
- Podávame teplé so šalátom alebo pikantnou omáčkou.




