1. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Empanadas de carne andina jsou tradiční jihoamerické chutné pečivo plněné pikantními nádivkami z mletého masa, cibule a bylinek. Naučte se připravit tyto lahodné empanady krok za krokem a přiveďte do své kuchyně chuť exotického Peru!
Suroviny
- 400g mleté hovězí maso
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 50g oliv, nasekaných
- 1 lžíce petrželky, nasekané
- 500g lívance
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud neztuhne.
- Přidejte papriku, kmín, sůl, pepř, olivy a petrželku. Promíchejte a nechte chvilku provařit.
- Na vál rozválejte lívance a pomocí kroužku vykrajujte kolečka.
- Naplněte kolečka masovou směsí a složte je na půlku, vytvoříte tak půlměsíček.
- Okraje dobře zatlačte vidličkou, aby náplň nevytečla.
- Poklaďte empanady na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.




