1. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de carne andina
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas de carne andina‌ jsou tradiční​ jihoamerické chutné pečivo ​plněné pikantními nádivkami z mletého masa, cibule a bylinek. Naučte se ‌připravit tyto lahodné empanady krok⁢ za krokem a přiveďte do své kuchyně chuť​ exotického Peru!

Suroviny

  • 400g mleté⁣ hovězí maso
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 ⁣stroužky česneku, nasekané
  • 2⁣ lžíce oleje
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 2​ lžičky ‍soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 50g oliv, nasekaných
  • 1​ lžíce petrželky, nasekané
  • 500g lívance

Postup

  1. Na pánvi⁣ rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  2. Přidejte mleté maso a smažte, dokud neztuhne.
  3. Přidejte papriku, kmín, sůl, pepř, olivy a petrželku. Promíchejte a nechte chvilku⁣ provařit.
  4. Na vál rozválejte lívance a pomocí kroužku vykrajujte kolečka.
  5. Naplněte kolečka masovou ​směsí a složte je na půlku, vytvoříte tak půlměsíček.
  6. Okraje dobře zatlačte⁣ vidličkou, aby náplň nevytečla.
  7. Poklaďte empanady na plech vyložený pečicím papírem⁣ a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *