Vyzkoušejte tento lahodný recept na argentinské empanadas de carne hormonada, který se skládá z křehkého pečiva plněného pikantní směsí mletého masa s aromatickými bylinkami a kořením. Skvělá volba pro milovníky tradičních jídel s argentinským nádechem!

Suroviny

  • 500g mletej hovädzej mäkky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Empanada těsto

Postup

  1. Na panvici zohrejte olej a osmažte cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte cesnak a osmažte ďalšiu minútu.
  3. Pridajte mleté mäso a korenie a za stáleho miešania dusite asi 10 minút.
  4. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  5. Nechejte zmes vychladnúť.
  6. Na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto na tenko a zo zmesi a utvorte empanady.
  7. Postavte ich na plech a peci na 180 stupňov asi 20-25 minút alebo kým nezhnednú.
  8. Podávajte teplé a spolu s dipom podľa chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *