Objavte kouzlo blízkovýchodní kuchyně s naším receptem na falafel z cizrny s tahini omáčkou! Tyto křupavé kuličky plné chutí jsou ideální jako zdravý snack, předkrm nebo dokonce jako hlavní jídlo. V našem receptu se dozvíte, jak krok za krokem připravit autentický falafel z cizrny, který bude skvěle chutnat s domácí tahini omáčkou. Přinášíme vám snadné pokyny a tipy pro perfektní výsledek. Přidejte exotiku na svůj jídelníček s tímto vegetariánským delikatesem, který si zamiluje celá rodina!

Suroviny

  • 250 g sušené cizrny (namočené přes noc ve vodě)
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • 1 čajová lžička koriandrového semínka, mletého
  • 1 čajová lžička kmínu, mletého
  • 1/2 čajové lžičky chilli prášku (volitelné)
  • Špetka soli
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 4-6 lžic cizrnové mouky nebo jakékoliv jiné (podle potřeby pro vhodnou konzistenci směsi)
  • Olej pro smažení
  • Tahini omáčka na podávání

Postup

  • Cizrnu dobře opláchněte a nechte ji namočenou v čisté vodě přes noc.
  • Další den slijte cizrnu a dobře ji opláchněte. Dáme do mixéru spolu s cibulí, česnekem, petrželkou, koriandrem, koriandrovým a kmínovým semínkem, chilli, solí. Vše rozmixujeme na hladkou pastu.
  • Přidejte prášek do pečiva a postupně přidávejte cizrnovou mouku, dokud směs není dostatečně tuhá na to, aby držela tvar, když z ní vytváříte malé kuličky nebo placičky.
  • Ochutnejte a případně dochutíte solí nebo kořením dle vlastní chuti.
  • V hluboké pánvi rozehřejte olej. Pomocí dvou lžic tvarujte směs do malých kuliček nebo placky a smažte ve středně rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  • Opečený falafel vyjměte a nechte okapat na papírových ručnících.
  • Podávejte teplé s tahini omáčkou a případně s čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *