Vyzkoušejte náš recept na lahodné fritované rolky s masem! Tento pokrm je ideální na rychlý a chutný oběd či večeři. Rolky jsou plněné masovou směsí a poté smažené dozlatova. Přidejte k nim oblíbenou omáčku a lahodný zeleninový salát a máte hotovo! S tímto receptem si určitě získáte přízeň celé rodiny. Jděte do toho a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 10 kusů plátků francouzského toustového chleba
- 2 vejce
- mouka a strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme mleté maso společně s cibulí, česnekem a mrkví. Přidáme majoránku, kmín, sůl a pepř. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
- Plátky toustového chleba rozetřeme válečkem na tenko.
- Na každý plátek položíme část směsi s masem a srolujeme do tvaru rolky.
- Rolky obalíme nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec v strouhance.
- Smažíme ve vhodném množství oleje dozlatova.
- Hotové fritované rolky s masem podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovým pyré. Dobrou chuť!




