Naučte se připravit lahodné fritované krevetové palačinky banh xeo s křupavou kůrkou a bohatou náplní. Tento vietnamský pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky a přivede do vaší kuchyně exotickou atmosféru. Sledujte náš recept a dejte se do vaření ještě dnes!
Suroviny
- 200g krevet
- 200g palačinkové mouky
- 400ml kokosového mléka
- 100g fazolových klíčků
- 1 cibule
- 1 česnek
- 2 lžíce rybí omáčky
- Čerstvá mátová nať
- Olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmažte cibuli a česnek, poté přidejte krevety a krátko restujte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit alespoň 5 minut.
- Přidejte fazolové klíčky a rybí omáčku a nechte vařit dalších 2 minuty.
- Přisypeme palačinkovou mouku a dobře promícháme. Smažíme na pánvi do zlatozelené barvy.
- Servírujeme posypané mátovou natí.




