Naučte se připravit lahodné fritované krevetové palačinky banh xeo s křupavou kůrkou a bohatou náplní. Tento vietnamský pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky a přivede do vaší kuchyně exotickou atmosféru. Sledujte náš recept a dejte se do vaření ještě dnes!

Suroviny

  • 200g krevet
  • 200g palačinkové mouky
  • 400ml kokosového mléka
  • 100g fazolových klíčků
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • Čerstvá mátová nať
  • Olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmažte cibuli a česnek, poté přidejte krevety a krátko restujte.
  2. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit alespoň 5 minut.
  3. Přidejte fazolové klíčky a rybí omáčku a nechte vařit dalších 2 minuty.
  4. Přisypeme palačinkovou mouku a dobře promícháme. Smažíme na pánvi do zlatozelené barvy.
  5. Servírujeme posypané mátovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *