12. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Ful medames plnotučná, křupavá, chutná
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na plnotučnou, křupavou a chutnou ful medames, který vás okouzlí jedinečnou kombinací lahodných chutí. S touto tradiční egyptskou pochoutkou si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 200 g fazolí ful medames
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 1 rajče
  • 1 citrón
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Fazole namočte přes noc do vody.
  2. V hrnci s vařící vodou varíme fazole asi 1,5-2 hodiny, dokud nejsou měkké.
  3. Orestujeme na panvici na olivovém oleji na drobné kostičky nakrájený česnek a cibuli.
  4. Přidáme nakrájené rajče a restujeme 5 minut.
  5. Přidáme připravené fazole, kmín, papriku, sůl a pepř a vaříme dalších 15 minut.
  6. Smažíme si také citrónovou kůru na olivovém oleji dozlatova a přidáme k fazolím.
  7. S citrónem podáváme s chlebem nebo jako přílohu k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *