12. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na plnotučnou, křupavou a chutnou ful medames, který vás okouzlí jedinečnou kombinací lahodných chutí. S touto tradiční egyptskou pochoutkou si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 200 g fazolí ful medames
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 1 rajče
- 1 citrón
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Fazole namočte přes noc do vody.
- V hrnci s vařící vodou varíme fazole asi 1,5-2 hodiny, dokud nejsou měkké.
- Orestujeme na panvici na olivovém oleji na drobné kostičky nakrájený česnek a cibuli.
- Přidáme nakrájené rajče a restujeme 5 minut.
- Přidáme připravené fazole, kmín, papriku, sůl a pepř a vaříme dalších 15 minut.
- Smažíme si také citrónovou kůru na olivovém oleji dozlatova a přidáme k fazolím.
- S citrónem podáváme s chlebem nebo jako přílohu k jídlu.




