4. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Gado gado salát s arašídovou omáčkou je tradiční indonéské jídlo plné chuti a exotiky. Tento barevný a osvěžující salát je plný zeleniny, smažených tofu kostek a tvrdých vařených vajec, vše zalité lahodnou arašídovou omáčkou. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a pochutnejte si na spojení křupavé zeleniny a omáčky plné lahodného aroma arašídů.
Suroviny:
- 200g fazolí
- 200g červeného zelí
- 1 okurka
- 100g křupavého tofu
- 100g vařené brambory
- 50g římského salátu
- 1 mrkev
- 100g fazole mungo
- 50g arašídy
Postup:
- Uvařte fazole a brambory a nechte je vychladnout.
- Na pánvi opečte křupavé tofu a nakrájejte ho na kostičky.
- Nakrájejte zelí, okurku, mrkev a římský salát na jemné proužky.
- Na talíři rozložte zeleninu, fazole, brambory a křupavé tofu.
- Promíchejte arašídy s omáčkou a polejte salát.




