21. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Ghormeh sabzi je tradiční íránské jídlo plné chutí a vůní, které je oblíbené po celém světě. Tento recept na Ghormeh sabzi s hovězím masem je bohatý na čerstvé bylinky, jako je koriandr, petrželka a šafrán, které vytvářejí lahodnou omáčku plnou aroma. Nechte se unést exotickými chutěmi Orientu a vyzkoušejte tento jedinečný recept na Ghormeh sabzi hovězího masa!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 hrsti nasekaného koriandru
- 2 hrsti nasekaného petržele
- 2 hrsti nasekaného špenátu
- 1 hrst nasekaného pažitku
- 4 sušené limetky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 lžíce oleje
- Konzervované rajčata
Postup
- Nejprve opražte nakrájenou cibuli na oleji dozlatova a přidejte nakrájené hovězí maso.
- Osolte, opepřete a přidejte kurkumu a skořici. Smažte maso z obou stran do zezlátnutí.
- Přidejte nakrájené sušené limetky a zalijte horkou vodou. Vařte 1 hodinu.
- Poté přidejte nasekaný koriandr, petržel, špenát, pažitku a konzervovaná rajčata.
- Osolte a opepřete podle chuti a vařte ještě 30 minut.
- Hotové ghormeh sabzi podávejte s rýží nebo chlebem.




