1. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Grilované jehněčí s hummusem je lahodný recept, který potěší všechny milovníky grilování. Kombinace šťavnatého jehněčího masa s krémovým hummusem vytváří skvělou chuťovou harmonii. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a své hosty překvapte neobvyklou kombinací chutí. Sledujte náš recept a grilujte jako profesionál!
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 200 g hummusu
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř.
- Maso nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat v připravené směsi asi hodinu.
- Grilované maso opékáme na rozpáleném grilu, dokud není dobře propečené z obou stran.
- Servírujeme na talíři s hummusem a můžeme ozdobit čerstvou zeleninou nebo bylinkami.




