Grilovaná kuřecí křidélka s pikantní omáčkou jsou dokonalým pokrmem pro milovníky grilování. S vůní a chutí čerstvě grilovaného masa se budete jen těžko ubránit. Připravte si je doma pomocí naší jednoduché receptury a připravte se na nezapomenutelnou chuťovou explozi!
Suroviny
- 1 kg kuřecích křidélek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu smícháním oleje, medu, worcesterské omáčky, mleté papriky, soli a pepře.
- Kuřecí křidélka důkladně omýt a osušit papírovou utěrkou.
- Křidélka potřeme připravenou marinádou a necháme odležet minimálně hodinu (ideálně přes noc) v lednici.
- Grilovaná křidélka grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova (cca 15-20 minut).
- Hotová křidélka podáváme s pikantní omáčkou a dobrou bagetou.




