16. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Grilované zeleninové špízy jsou skvělou volbou pro letní večery plné lahodného grilovaného jídla. Vyzkoušejte tento recept plný pestrobarevných zelenin, které si na špízu můžete libovolně kombinovat. Skvělá chuť a zdravé suroviny se snoubí v jednom chutném pokrmu, který si zamilujete celá rodina. Nechte se inspirovat a grilujte s chutí!
Suroviny
- 2 papriky
- 2 cukety
- 1 baklažán
- 1 cibule
- Olivový olej
- Sušené bylinky podle chuti (např. oregano, bazalka)
- Sůl a pepř
Postup
- Na začátku si připravte zeleninu – papriky, cukety a baklažána nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky, které drží na špízu.
- V míse smíchejte olivový olej, sušené bylinky, sůl a pepř. Do této marinády naložte nakrájenou zeleninu a nechte přibližně 30 minut odpočinout.
- Poté zeleninu z marinády přehoďte na bambusové špízy (pokud jsou dřevěné, nezapomeňte je nechat před použitím namočit do vody, aby se neuložily).
- Grilujte špízy na předehřátém grilu, dokud zelenina není měkká a získá zlatohnědou barvu.
- Po vyndání z grilu můžete posypat špízy dalšími bylinkami nebo kapkou citrónové šťávy podle chuti.




