30. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální a chutný recept na guláš s měkkými vejci? Podívejte se na náš krok za krokem průvodce, jak připravit tento lahodný pokrm plný lahodných omáček a aromatických koření. Vařte s námi a překvapte své blízké tímto lahodným receptem na guláš s měkkými vejci!
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 750ml vody
- 3 vejce
- soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a smažíme, dokud není maso zezlátlé z každé strany.
- Přidáme mletou papriku a zalijeme vodou. Přidáme sůl a pepř a přiváříme guláš do měkka.
- Ve druhém hrnci uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je a necháme nastrouhat na jemném struhadle.
- Těstoviny uvaříme do měkka, scedíme a přidáme do guláše.
- Před podáváním do horkého guláše vmícháme nastrouhaná vejce.
- Můžeme podávat s kyselým okurkem a chlebem.




