27. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Guláš z hovězího masa s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na tradiční český guláš z hovězího masa s domácími knedlíky. Ochutnejte lahodnou kombinaci šťavnatého masa, cibule, kmínu a papriky, která vám zaručeně zahřeje tělo⁢ i duši. Skvělá večeře pro celou rodinu! S naším ‍receptem na ⁣guláš ‍si knedlíky zvládnete připravit‌ snadno a rychle.⁢ Bon appétit!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového​ protlaku
  • 1 lžička mleté ⁢papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 500ml hovězího ‌vývaru
  • olej na smažení
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř podle​ chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou ‍cibuli do‍ sklovata, přidáme ‌na kostky nakrájené hovězí maso a za stálého ⁤míchání‌ zprudka osmažíme.
  2. Přidáme ‌prolisovaný česnek, mletou ⁣papriku, ⁢kmín a zamícháme.
  3. Přilijeme vývar a ⁤vaříme na mírném ohni asi ​1-2 hodiny, ‌dokud maso dobře nezměkne.
  4. V misce smícháme hladkou mouku s rajčatovým protlakem a trochou⁢ vody na řídkou kaši, kterou vmícháme do masa.
  5. Pokračujeme v vaření dalších ‍15 minut, ⁢dokud omáčka nezhoustne.
  6. Pokud je guláš příliš řídký, můžeme přidat trochu smetany nebo zakysané smetany.
  7. Osolíme a opepříme podle ⁢chuti.

Serve ​with knedlík and enjoy your⁢ tasty⁤ meal!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *