27. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na tradiční český guláš z hovězího masa s domácími knedlíky. Ochutnejte lahodnou kombinaci šťavnatého masa, cibule, kmínu a papriky, která vám zaručeně zahřeje tělo i duši. Skvělá večeře pro celou rodinu! S naším receptem na guláš si knedlíky zvládnete připravit snadno a rychle. Bon appétit!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 500ml hovězího vývaru
- olej na smažení
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání zprudka osmažíme.
- Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, kmín a zamícháme.
- Přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud maso dobře nezměkne.
- V misce smícháme hladkou mouku s rajčatovým protlakem a trochou vody na řídkou kaši, kterou vmícháme do masa.
- Pokračujeme v vaření dalších 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžeme přidat trochu smetany nebo zakysané smetany.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
Serve with knedlík and enjoy your tasty meal!





