7. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Hliněné pečivo se špenátem a máslem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné hliněné pečivo se špenátem a máslem. Tento recept je ideální pro milovníky zdravého a chutného jídla. Jsou to dokonalé malé kousky, které si zamilujete! Podívejte se na náš jednoduchý návod, jak si je připravit doma.

Suroviny:

  • 400 g hliněné mouky
  • 200 g špenátu
  • 100 g másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nejdříve připravte těsto tím, že smícháte hliněnou mouku s trochou vody a solí. Vytvořte hladké těsto a nechejte ho odpočinout.
  2. Mezitím si očistěte a nasekejte špenát na jemné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájený špenát. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte do tenkých placků.
  5. Na každý plát dejte část smaženého špenátu, zabalte do tvaru rohlíčku a pečte v troubě předehřáté na 180°C, dokud pečivo není zlatě hnědé.
  6. Podávejte teplé s máslem a špenátovým dipem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *