Vyzkoušejte lahodné recept na horký hrnec z indické kuchyně, který vašim chuťovým buňkám rozproudí exotické koření a aromatické bylinky. Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a vůní, které vás přenesou do srdce Indie. S jemným spojením masa, zeleniny a exotických koření bude tento horký hrnec jistě oslavou vašeho jídelníčku. Podle receptu můžete přizpůsobit intenzitu koření dle vaší osobní chuti a vychutnat si skvělý gastronomický zážitek. Na své si tak přijdou jak milovníci orientální kuchyně, tak ti, kteří rádi experimentují s novými chutěmi a vůněmi. Vyzkoušejte recept na horký hrnec z indické kuchyně ještě dnes!
Suroviny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 rajče
- 4 brambory
- 1 pórek
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 250 g červené čočky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené rajče, brambory a pórek a dusíme 5 minut.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu.
- Přidáme červené čočky a vaříme podle návodu na balení, dokud nejsou měkké.
- Ochutnáme solí a pepřem a podáváme horké.




