Vyzkoušejte lahodné recept na horký hrnec z indické kuchyně, který vašim chuťovým buňkám rozproudí exotické koření a aromatické bylinky. Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a vůní, které vás přenesou do srdce Indie. S jemným spojením masa, zeleniny a exotických koření bude tento horký hrnec jistě oslavou vašeho jídelníčku. Podle receptu můžete přizpůsobit intenzitu koření dle vaší osobní chuti a vychutnat si skvělý gastronomický zážitek. Na své si tak přijdou jak milovníci orientální kuchyně, tak ti, kteří rádi experimentují s novými chutěmi a vůněmi. Vyzkoušejte recept na horký hrnec z indické kuchyně ještě dnes!

Suroviny

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 4 brambory
  • 1 pórek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 250 g červené čočky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené rajče, brambory a pórek a dusíme 5 minut.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu.
  5. Přidáme červené čočky a vaříme podle návodu na balení, dokud nejsou měkké.
  6. Ochutnáme solí a pepřem a podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *