10. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodným aroma horkého kvítkového guláše s hovězím masem. Tento tradiční český recept vám zaručeně zahřeje tělo i duši. S podmanivou chutí a vůní květů překvapíte své chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a rozveselte celou rodinu!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 400 g květáků
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme hladkou mouku, papriku a kmín a promícháme.
- Přilijeme vývar a vaříme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidáme na růžky nakrájený květák a vaříme, dokud není měkký.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a povaříme do zhoustnutí omáčky.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.




