10. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Horký kvítkový guláš s hovězím
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodným aroma horkého kvítkového guláše s hovězím masem. Tento tradiční český recept vám zaručeně zahřeje tělo i duši. S podmanivou chutí a vůní květů překvapíte své chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a rozveselte celou rodinu!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 400 g květáků
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidáme hladkou mouku, papriku a kmín a promícháme.
  4. Přilijeme vývar a vaříme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  5. Přidáme na růžky nakrájený květák a vaříme, dokud není měkký.
  6. Přilijeme smetanu ke šlehání a povaříme do zhoustnutí omáčky.
  7. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *