1. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Houbová omáčka s červenou čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Zdravá a lahodná houbová omáčka s červenou čočkou je skvělou volbou pro vegetariány i masožravce. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přitom plný bohatých chutí. Vyzkoušejte tento skvělý pokrm plný bílkovin a vlákniny ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 200 g hub (klouzek, lišky, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kmín, mletá paprika

Postup

  1. Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, necháme odstát.
  2. Houby nastrouháme na jemné nudličky, cibuli a česnek najemno pokrájíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme houby a restujeme do měkka.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a mletou paprikou.
  5. Přimícháme uvařenou červenou čočku, promícháme a necháme provařit dohromady asi 5 minut.
  6. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *