1. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a lahodná houbová omáčka s červenou čočkou je skvělou volbou pro vegetariány i masožravce. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přitom plný bohatých chutí. Vyzkoušejte tento skvělý pokrm plný bílkovin a vlákniny ještě dnes!
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 200 g hub (klouzek, lišky, žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 ml smetany ke šlehání
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín, mletá paprika
Postup
- Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, necháme odstát.
- Houby nastrouháme na jemné nudličky, cibuli a česnek najemno pokrájíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme houby a restujeme do měkka.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a mletou paprikou.
- Přimícháme uvařenou červenou čočku, promícháme a necháme provařit dohromady asi 5 minut.
- Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dobrou chuť!




