8. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš s lečem
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s lečem je výborná a sýtá chuťová kombinace, která potěší každého milovníka houb. Recept je snadný a rychlý, ideální na chladné podzimní dny. Podávejte s kouskem chleba nebo bramborami a pochutnávejte si na lahodné domácí pochoutce.

Suroviny

  • 500g čerstvých hub (např. žampióny, suchožrouti)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 200g leča
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce octa
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • vařené brambory nebo houskový knedlík k podávání

Postup

  1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme, dokud neztmavnou.
  3. Přidáme hladkou mouku a promícháme.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, kmín a majoránku.
  5. Přidáme na kostičky nakrájené lečo, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  6. Přidáme rajčatový protlak, ocet a dochutíme podle chuti.
  7. Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *