10. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste náš lahodný recept na houbový krém s křupavou cibulkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální na chladné podzimní večery. Snažte se přimět chuťové buňky vašich blízkých k životu tímto lahodným hříbkovým krémem s křupavou cibulkou.
Suroviny:
- 250 g hub (šampiňony, žampióny)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 30 g másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, petržel na dochucení
- olej na smažení cibule
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Odložte stranou.
- V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm nakrájený česnek spolu s nakrájenými houbami.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do měkka.
- Poté rozmixujte houby spolu se smetanou dohladka a případně dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním vmíchejte část křupavé cibulky a posypte petrželí.






