10. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Houbový krém s křupavou cibulkou
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste náš lahodný recept na houbový krém s křupavou cibulkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální na chladné podzimní večery. Snažte se přimět chuťové buňky vašich blízkých k životu tímto lahodným hříbkovým krémem s křupavou cibulkou.

Suroviny:

  • 250 g hub (šampiňony, žampióny)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, petržel na dochucení
  • olej na smažení cibule

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Odložte stranou.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm nakrájený česnek spolu s nakrájenými houbami.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do měkka.
  4. Poté rozmixujte houby spolu se smetanou dohladka a případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Před podáváním vmíchejte část křupavé cibulky a posypte petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *