Housková knedlíková polévka s masem je tradiční český recept, který potěší každého milovníka domácího jídla. Jednoduchá a chutná polévka plná voňavých bylinek a kousků měkkého masa je skvělou volbou pro oběd nebo večeři. Připravte si tuto lahodnou polévku a užijte si domácí pohodu.
Suroviny
- 2 kusy housky
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 petrželová nať
- 1 lžíce oleje
- soľ, pepř
Postup
- Nastrouhejte cibuli a nakrájejte mrkev a petržel na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte maso a restujte, dokud nezmění barvu.
- Přidejte zeleninu a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte přibližně 30 minut, dokud maso a zelenina nezměknou.
- Mezitím nakrájejte housku na menší kostičky a dejte stranou.
- Po uvaření masa a zeleniny odstraňte hrnec z ohně a přidejte do vývaru housku. Vše promíchejte a nechte stát asi 5 minut.
- Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželovou natí.




