Housková knedlíková polévka s masem je tradiční český recept, který potěší každého milovníka domácího jídla. Jednoduchá a chutná polévka plná voňavých bylinek a kousků měkkého masa je skvělou volbou pro oběd nebo večeři. Připravte si tuto lahodnou polévku a užijte si domácí pohodu.

Suroviny

  • 2 kusy housky
  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 petrželová nať
  • 1 lžíce oleje
  • soľ, pepř

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a nakrájejte mrkev a petržel na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte maso a restujte, dokud nezmění barvu.
  3. Přidejte zeleninu a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte přibližně 30 minut, dokud maso a zelenina nezměknou.
  4. Mezitím nakrájejte housku na menší kostičky a dejte stranou.
  5. Po uvaření masa a zeleniny odstraňte hrnec z ohně a přidejte do vývaru housku. Vše promíchejte a nechte stát asi 5 minut.
  6. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *