17. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Houskový knedlík s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík s uzeným masem je ⁤tradiční české jídlo, které⁤ potěší každého milovníka ⁣domácí kuchyně. Knedlíky jsou‍ nadýchané a‍ lahodně se vám⁣ rozpadají na ⁣talíři. Uzené‌ maso dodává jídlu intenzivní⁢ chuť a ​aroma.‌ Připravte si tento chutný pokrm doma a⁢ pochutnejte si na skvělé kombinaci chutí!

Suroviny

  • 500 g hrubé ‍mouky
  • 250 ml⁢ mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 200 g uzeného masa

Postup

  1. V⁤ misce smíchejte mouku s⁢ mlékem, vejcem a solí a⁤ vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto nechte odpočinout alespoň 30 ⁣minut.
  3. V hrnci ​vařte osolenou⁢ vodu.
  4. Z těsta vytvarujte menší ‍knedlíky a dejte ⁣vařit ‍do vroucí ​vody. Vařte asi 15-20 minut.
  5. Uzené maso nakrájejte⁣ na ‌plátky.
  6. Po uvaření knedlíků je vyndejte, nechte okapat a podávejte ⁢s uzeným masem. Dobrou‌ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *