17. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík s uzeným masem je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka domácí kuchyně. Knedlíky jsou nadýchané a lahodně se vám rozpadají na talíři. Uzené maso dodává jídlu intenzivní chuť a aroma. Připravte si tento chutný pokrm doma a pochutnejte si na skvělé kombinaci chutí!
Suroviny
- 500 g hrubé mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 200 g uzeného masa
Postup
- V misce smíchejte mouku s mlékem, vejcem a solí a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte odpočinout alespoň 30 minut.
- V hrnci vařte osolenou vodu.
- Z těsta vytvarujte menší knedlíky a dejte vařit do vroucí vody. Vařte asi 15-20 minut.
- Uzené maso nakrájejte na plátky.
- Po uvaření knedlíků je vyndejte, nechte okapat a podávejte s uzeným masem. Dobrou chuť!




