25. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční houskový knedlík s vaječným máslem, který se bude rozplývat na jazyku. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Zaručeně si ho zamilujete!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 ks žloutek
- špetka soli
- 100 ml vlažného mléka
- 30 g másla
Postup
- V misce smíchejte mouku s žloutkem a solí.
- Přilijte postupně vlažné mléko a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Těsto nechte odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.
- Z těsta vytvořte váleček a rozdělte ho na menší kousky, které utvarujte do tvaru knedlíků.
- Knědlíky vložte do vařící osolené vody a vařte 10-15 minut.
- Mezitím si rozpusťte máslo na pánvi a opékejte v něm vajíčko.
- Hotové knedlíky vyndejte z vody, osušte je a podávejte s vajíčkovým máslem.




