25. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s vaječným máslem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční houskový knedlík s vaječným máslem, který se bude rozplývat na jazyku. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Zaručeně si ho zamilujete!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 ks žloutek
  • špetka soli
  • 100 ml vlažného mléka
  • 30 g másla

Postup

  1. V misce smíchejte mouku s žloutkem a solí.
  2. Přilijte postupně vlažné mléko a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.
  3. Těsto nechte odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.
  4. Z těsta vytvořte váleček a rozdělte ho na menší kousky, které utvarujte do tvaru knedlíků.
  5. Knědlíky vložte do vařící osolené vody a vařte 10-15 minut.
  6. Mezitím si rozpusťte máslo na pánvi a opékejte v něm vajíčko.
  7. Hotové knedlíky vyndejte z vody, osušte je a podávejte s vajíčkovým máslem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *