1. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s vepřovým knedlo zelo
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční český pokrm – houskový knedlík s vepřovým knedlo zelo. S jemnými houskovými knedlíky a lahodným vepřovým masem v omáčce zelí si pochutnáte na skvělém pokrmu plném chutí a tradice. S naším receptem připravíte lahodné jídlo, které potěší celou rodinu. Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 400g houskových knedlíků
  • 500g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve větším hrnci si připravíme vodu a přivedeme ji k varu.
  2. Do vroucí vody vložíme houskové knedlíky a vaříme je podle návodu na obalu.
  3. V druhém hrnci si na oleji osmažíme nakrájené vepřové maso.
  4. Přidáme na tenké proužky nakrájené zelí a osmahneme společně s masem.
  5. Po chvilce přidáme koření podle chuti – sůl, pepř a majoránku.
  6. Po uvaření knedlíků je vyjmeteme a necháme okapat.
  7. S hotovým masem a zelím podáváme houskové knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *