12. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Houskový knedlík se švestkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste si připravit ​tradiční houskový knedlík se sladkou švestkovou​ nádivkou! Tento recept ‌je jednoduchý ⁤a rychlý na ​přípravu a jistě‌ potěší ‌každého ‌milovníka tradiční české kuchyně. Podívejte se,⁢ jak⁣ snadno si připravit domácí houskový knedlík se šťavnatou švestkovou nádivkou a dejte vašim chuťovým‍ buňkám tu správnou ⁤lahůdku.

Suroviny

  • 500 g​ brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 15​ švestek
  • 50 g másla
  • cukr

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a propasírujte.
  2. Přidejte mouku, vejce a sůl a‌ vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto nechte odpočinout a‍ mezitím rozpulte švestky a odstraněte⁣ pecky.
  4. Na ‍pánvi ⁤rozehřejte máslo a osmažte švestky spolu s cukrem na kašičku.
  5. Těsto rozdělte na menší⁤ části ‌a vytvarujte z každé části⁣ váleček.
  6. Do každého válečku vytvořte prohlubeň⁢ a naplňte ji švestkovou nádivkou.
  7. Knědlíky​ dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte asi 15 minut.
  8. Po uvaření vyndejte knedlíky a nechte je okapat.
  9. Podávejte teplé s ⁤máslem ​a ‍posypané cukrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *