12. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste si připravit tradiční houskový knedlík se sladkou švestkovou nádivkou! Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jistě potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Podívejte se, jak snadno si připravit domácí houskový knedlík se šťavnatou švestkovou nádivkou a dejte vašim chuťovým buňkám tu správnou lahůdku.
Suroviny
- 500 g brambor
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 15 švestek
- 50 g másla
- cukr
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a propasírujte.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte odpočinout a mezitím rozpulte švestky a odstraněte pecky.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte švestky spolu s cukrem na kašičku.
- Těsto rozdělte na menší části a vytvarujte z každé části váleček.
- Do každého válečku vytvořte prohlubeň a naplňte ji švestkovou nádivkou.
- Knědlíky dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte asi 15 minut.
- Po uvaření vyndejte knedlíky a nechte je okapat.
- Podávejte teplé s máslem a posypané cukrem.




