4. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Boeuf Bourguignon s houbami je pokrm plný bohatých chutí a aromat. Tento klasický recept kombinuje kvalitní hovězí maso s lahodnými houbami v kořeněné a omáčce. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku a ohromte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. hovězí kýta)
- 200g žampionů
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 200g slaniny
- 1 lahev červeného vína
- Čerstvý tymián a bobkový list
- Olej, sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm na kostky nakrájené hovězí maso, dokud není zezlátnuté ze všech stran. Maso vyndáme z pánve.
- Na stejnou pánev přidáme nakrájenou slaninu a orestujeme. Poté přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené žampiony a nakrájené mrkve. Vaříme do měkka.
- Do hrnce s vařící se zeleninou a slaninou přidáme maso, zalijeme červeným vínem a přidáme tymián a bobkový list. Vaříme na mírném ohni alespoň 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Po dokončení vaření můžeme podávat s bramborovou kaší nebo domácím chlebem.




