4. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí Boeuf Bourguignon s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Boeuf Bourguignon s houbami je pokrm plný bohatých chutí a aromat. Tento klasický recept kombinuje kvalitní hovězí maso s lahodnými houbami v kořeněné a omáčce. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku a ohromte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. hovězí kýta)
  • 200g žampionů
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 200g slaniny
  • 1 lahev červeného vína
  • Čerstvý tymián a bobkový list
  • Olej, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm na kostky nakrájené hovězí maso, dokud není zezlátnuté ze všech stran. Maso vyndáme z pánve.
  2. Na stejnou pánev přidáme nakrájenou slaninu a orestujeme. Poté přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené žampiony a nakrájené mrkve. Vaříme do měkka.
  3. Do hrnce s vařící se zeleninou a slaninou přidáme maso, zalijeme červeným vínem a přidáme tymián a bobkový list. Vaříme na mírném ohni alespoň 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  4. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  5. Po dokončení vaření můžeme podávat s bramborovou kaší nebo domácím chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *