2. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s červeným vínem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s červeným vínem – klasická francouzská pochoutka, která vám rozhodně zvedne náladu! V tomto receptu si připravíte šťavnaté a lahodné hovězí maso dusené ve víně s aromatičními bylinkami a zeleninou. Nechte se unést tímto luxusním pokrmem plným chutí a vůní. Navíc se tento recept skvěle hodí pro přípravu předem, takže si můžete užít společnost svých hostů bez zbytečného stresu. Zkuste ho ještě dnes a udělejte si radost!

Suroviny

  • 800 g hovězího masa na guláš
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek.
  2. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud není maso zezlátlé.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme dalších pár minut.
  4. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání podlijeme červeným vínem a vývarem.
  5. Přidáme rajčatový protlak, tymián a rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
  6. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi hodinu a půl, nebo dokud není maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zhoupat trochou převařené hladké mouky s vodou.
  7. Hovězí Bourguignon podáváme s vařenými brambory nebo třeba s domácími knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *