20. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s houbami a vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s houbami a vínem je lahodné francouzské jedle plné bohatých chutí. Tento recept kombinuje něžné hovězí maso s aromatickými houbami a dochucuje se lahodným vínem. Zkuste si připravit tuto lahodnou pochoutku a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  3. Přisypeme na kolečka nakrájené žampiony a na nudličky nakrájené mrkve. Promícháme.
  4. Přilijeme rajčatový protlak, víno a vývar. Promícháme a necháme vařit asi 2 hodiny pod pokličkou na mírném ohni.
  5. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti a necháme provařit dalších 30 minut.
  6. Bourguignon podáváme s domácími těstovinami nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *