Hovězí Bourguignon s hráškem je lahodné francouzské jídlo plné chuti a aromatických bylin. Zaručeně vás dostane svou lahodnou kombinací měkkého hovězího masa a sladkých hrášků. Připravte si tento bohatý pokrm a pochutnejte si na skvělém zážitku!
Suroviny:
- 600 g hovězího masa na nudličky
- 200 g slaniny nakrájené na kostičky
- 2 cibule nakrájené na kolečka
- 4 stroužky česneku nasekaného
- 400 g mrkve nakrájené na kolečka
- 200 g žampionů nakrájených na čtvrtky
- 500 ml vývaru
- 250 ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 400 g mraženého hrášku
Postup:
- Na oleji osmažte maso dozlatova, vyndejte z hrnce a dejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte slaninu, cibuli a česnek a osmažte dozlatova.
- Přidejte mrkev, žampiony a smažte dalších pár minut.
- Přidejte hovězí maso zpět do hrnce a přisypte mouku, promíchejte a smažte minutu.
- Postupně přilijte vývar, víno a rajčatový protlak, přisypte tymián, majoránku, kmín, sůl a pepř.
- Poduste a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidejte mražený hrášek a vařte dalších 5 minut.
- Hotové jídlo podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží.




