Hovězí Bourguignon s hráškem je lahodné francouzské jídlo plné chuti a aromatických bylin. Zaručeně vás dostane svou lahodnou kombinací měkkého hovězího masa a sladkých hrášků. Připravte si tento bohatý pokrm a pochutnejte si na skvělém zážitku!

Suroviny:

  • 600 g hovězího masa na nudličky
  • 200 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 cibule nakrájené na kolečka
  • 4 stroužky česneku nasekaného
  • 400 g mrkve nakrájené na kolečka
  • 200 g žampionů nakrájených na čtvrtky
  • 500 ml vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 400 g mraženého hrášku

Postup:

  1. Na oleji osmažte maso dozlatova, vyndejte z hrnce a dejte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte slaninu, cibuli a česnek a osmažte dozlatova.
  3. Přidejte mrkev, žampiony a smažte dalších pár minut.
  4. Přidejte hovězí maso zpět do hrnce a přisypte mouku, promíchejte a smažte minutu.
  5. Postupně přilijte vývar, víno a rajčatový protlak, přisypte tymián, majoránku, kmín, sůl a pepř.
  6. Poduste a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Přidejte mražený hrášek a vařte dalších 5 minut.
  8. Hotové jídlo podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *