17. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s hříbkami je lahodné francouzské jídlo, které potěší nejen milovníky hovězího masa, ale i fanoušky aromatických hub. Vyzkoušejte tento recept a užijte si bohaté chutě a vůně tohoto pokrmu, který se skvěle hodí ke speciálním příležitostem i jako nedělní oběd pro rodinu. S chutí!

Suroviny

  • 500g hovězí kýta
  • 200g hříbků
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 500ml vývaru
  • 250ml červeného vína
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Kýtu nakrájejte na menší kousky a osušte ubrouskem.
  2. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky, cibuli, česnek a mrkev nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm kýtu dozlatova. Vyndejte ji z pánve a vložte do ní cibuli, česnek, mrkev a hříbky. Orestujte je dozlatova.
  4. Přidejte do zeleniny mouku a dobře promíchejte. Postupně přilévejte vývar a víno, aby vznikla omáčka. Přidejte kousek bobkového listu a pár větviček tymiánu.
  5. Vraťte do omáčky osmaženou kýtu a nechte vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
  6. Na závěr ochutnejte omáčku solí a pepřem a podávejte s noky nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *