4. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s hříbky.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s hříbky je lahodné francouzské jídlo, které se připravuje z kvalitního hovězího masa duseného v červeném vínu s aromatickou zeleninou a bylinkami. Tento pokrm je skvělý na chladné večery a jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na chutích francouzské kuchyně.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g hříbků
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř
  • červené víno

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme do doby, než změní barvu.
  3. Přidáme nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a nakrájené hříbky.
  4. Přilijeme trochu vody, přiklopíme poklicí a dusíme asi hodinu, občas promícháváme.
  5. Přidáme rajčatový protlak, mouku, tymián, bobkový list, sůl, pepř a zalijeme červeným vínem.
  6. Dusíme ještě asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  7. Podáváme s těstovinami nebo domácím chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *