4. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon s hříbky je lahodné francouzské jídlo, které se připravuje z kvalitního hovězího masa duseného v červeném vínu s aromatickou zeleninou a bylinkami. Tento pokrm je skvělý na chladné večery a jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na chutích francouzské kuchyně.
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g hříbků
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 bobkový list
- sůl, pepř
- červené víno
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme do doby, než změní barvu.
- Přidáme nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a nakrájené hříbky.
- Přilijeme trochu vody, přiklopíme poklicí a dusíme asi hodinu, občas promícháváme.
- Přidáme rajčatový protlak, mouku, tymián, bobkový list, sůl, pepř a zalijeme červeným vínem.
- Dusíme ještě asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Podáváme s těstovinami nebo domácím chlebem.




