Hovězí bourguignon s karotkou a cibulí je klasický francouzský recept, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Lahodně měkké hovězí maso se dusí v červeném víně spolu s aromatickou kombinací karotky, cibule a bylinek. Tento lahodný pokrm je ideální na nedělní oběd nebo romantickou večeři. S tímto receptem si užijete nádech francouzské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova. Podívejte se na ingredience a postup a pusťte se do vaření!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, pak ji vyjmeme.
  2. V téže pánvi zprudka osmahneme na kostičky nakrájené maso.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, restujeme do zlatova.
  4. Přilijeme červené víno, aby se maso ponořilo. Přidáme vývar, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, sůl, pepř, tymián a bobkový list
  5. Vrátíme slaninu a hodinu dusíme potažmo v troubě při 160 °C.
  6. Pokrm můžete podávat s těstovinami nebo s pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *