Hovězí bourguignon s karotkou a cibulí je klasický francouzský recept, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Lahodně měkké hovězí maso se dusí v červeném víně spolu s aromatickou kombinací karotky, cibule a bylinek. Tento lahodný pokrm je ideální na nedělní oběd nebo romantickou večeři. S tímto receptem si užijete nádech francouzské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova. Podívejte se na ingredience a postup a pusťte se do vaření!
Suroviny:
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, pak ji vyjmeme.
- V téže pánvi zprudka osmahneme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, restujeme do zlatova.
- Přilijeme červené víno, aby se maso ponořilo. Přidáme vývar, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, sůl, pepř, tymián a bobkový list
- Vrátíme slaninu a hodinu dusíme potažmo v troubě při 160 °C.
- Pokrm můžete podávat s těstovinami nebo s pečivem.




