21. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s knedlíkem je klasický francouzský recept, který si zamilujete. Lahodné maso dusené ve víně s kořením a zeleninou a servírované s šťavnatým knedlíkem je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost. Vyzkoušejte tento vynikající recept a učiňte si radost i svým nejbližším!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200 g slaniny
  • 300 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 bobkové listy
  • sůl, pepř, tymián, petržel na dochucení
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme suroviny – nakrájíme hovězí maso na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme najemno, mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka a slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. V rendlíku rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, česnek a hovězí maso, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme společně s masem dozlatova.
  4. Přilijeme červené víno a necháme vařit, dokud alkohol z vina nevypaří.
  5. Poté přidáme nakrájenou mrkev, rajčatový protlak, bobkový list, tymián, petržel a zalijeme hovězím vývarem.
  6. Přiklopíme rendlík poklicí a necháme vařit na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  7. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Hovězí Bourguignon podáváme s knedlíkem a můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *